Ostijn, een familiebedrijf waar jouw groen comfort telt

Ostijn is een groeiend familiebedrijf en reeds 40 jaar actief in de regio Waregem-Kortrijk. Dit bedrijf is het resultaat van een levenslange investering van de oprichter Georges Ostijn. Sinds 2018 zetten dochter en zoon, Jana en Jorn, de zaak vol overgave verder. Blije klanten, een technisch kwalitatieve uitvoering, goede materiaalkeuze en een propere afwerking zijn onze vaste doelstellingen.

Terwijl Ostijn aanvankelijk vooral sanitaire installaties en verwarming deed, breidden onze activiteiten doorheen de jaren verder uit. De installatietechnieken namen toe en Ostijn evolueerde mee. Naarmate steeds meer hernieuwbare technieken geïntroduceerd werden, sprong Ostijn ook mee op de kar. Wij werkten ons grondig in in de materie en volgen nog steeds diverse opleidingen om 100% op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends. Onze achtergrond van respectievelijk industrieel ingenieur – elektromechanica en burgerlijk ingenieur – gebouwentechnieken, vormen alvast de ideale basis om de klant optimaal te helpen met al zijn (groene) installatietechnieken. 

Ostijn is een gecertficieerd installateur en geniet de volgende certificaten: 

 • Certificaat G1 en G2 (gasinstallaties)
 • Certificaat mazoutbranders
 • Certificaat koeltechniek tot 1MW
 • Rescert thermische zonne-energiesystemen
 • Rescert fotovoltaïsche zonne-energiesystemen
 • Rescert warmtepompen
 • Constante opleiding door onze partners: Weishaupt, Remeha, Itho Daalderop, Panasonic, Mitsubishi, Daikin, Hansgrohe, Geberit, Hansa…

Een lage energiefactuur en optimaal genieten van groen comfort staat bij elk project voorop en daarbij gaan we geen enkele moeilijkheid uit de weg. Bij al onze klanten kiezen we voor een lange termijnrelatie. We zijn graag jou partner voor al je technieken in je woning of bedrijfsgebouw. Voor, tijdens en na, want ook na de installatie van je toestellen of systemen kan je op ons blijven rekenen. We onderhouden niet alleen je installaties, maar voeren ook herstellingen of vervangingen uit waar nodig. Ook diverse onderhoudsproducten kan je bij ons aankopen. Jouw woon- of werkcomfort staat steeds voorop.

Als groen comfort telt 

Je woning of bedrijf zo comfortabel, zuinig en duurzaam mogelijk maken, dit is wat groen comfort voor ons betekent. Als installatiebedrijf doen we dit door jou een totaaloplossing aan te bieden voor alle technieken in jouw gebouw: sanitair, klimatisatie, ventilatie, zonnepanelen, laadpalen… . Door deze totaaloplossing kunnen wij onze klanten ontzorgen en de klant de meest comfortabele en zuinige installatie op maat aanbieden. Dankzij energiemanagement en slimme sturingen ga jij dan niet alleen verantwoord om met je energieverbruik, maar kies je voor een slim en toekomstgericht gebouw. Wij geloven sterk in hernieuwbare energie en passen dit reeds sinds jaar en dag toe bij onze klanten. We begeleiden je over de hele lijn, want voor een groen comfort gaan we samen.

“Er zijn de verplichtingen van de overheid enerzijds die ons aanzetten om meer hernieuwbare energie toe te passen, maar ook wij staan achter de toepassing van hernieuwbare energietechnieken en zien er zeker het nut van in”, zegt Jana. “Onze betrachting is dan ook om je woning of bedrijfsgebouw naar een groene toekomst te loodsen waarbij je ook de voordelen op je energiefactuur ervaart. We gaan voor duurzame (totaal)oplossingen en gebruiken daarvoor kwalitatieve producten die wij volledig afstemmen op jouw woning of gebouw zodat jij geniet van alle comfort en ondertussen ook je ecologische voetafdruk vermindert, want ja, groen comfort telt!"

Ostijn werkt voor zowel particulieren en bedrijven in de volgende regio's:

 • Regio Waregem :Beveren-Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve, Deerlijk, Nieuwenhove, Ooigem, Sint-Baafs-Vijve, Anzegem, Ingooigem, Vichte, Harelbeke, Bavikhove, Wielsbeke, Zulte, Kruisem, Nokere, Wortegem, ...
 • Regio Kortrijk :Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem, Kuurne, Zwevegem, Gullegem, Lendelede, Lauwe, Rekkem
 • Regio Izegem: Rumbeke, Oekene, Izegem, Ledegem, Moorslede, Ingelmunster, ...
 • Regio Oudenaarde :Eine, Ename, Bevere, Lede, Petegem, Moregem, Huttegem, Kluisbergen,...

Je herkent ons gemakkelijk in het straatbeeld aan onze typisch groene bestelwagens en aan de naam Ostijn natuurlijk. :-)

Contacteer ons voor jouw project!

contact

De Ostijn aanpak

Dit mag je van ons verwachten:

 • Wij komen bij jou langs, thuis of op de werf

Om een zo goed mogelijke offerte op te stellen, komen we graag persoonlijk bij je langs om je project te bekijken, je te adviseren over de verschillende mogelijkheden en om zoveel mogelijk aan je wensen tegemoet te komen. Daarbij houden we rekening met je budget en we overlopen de premies waar je eventueel aanspraak kan op maken.

 • Materiaal kiezen

Je bent van harte welkom in onze toonzaal of in de showroom van onze samenwerkende partners voor het kiezen van de materialen als dit nodig is. Uiteraard staan we je daarin graag bij met professioneel advies. 

 • Vrijblijvende offerte

Na een correcte inschatting van de situatie en rekening houdend met je wensen, maken we een gedetailleerde offerte voor je op. Deze komen wij altijd persoonlijk met jou bespreken. Het gaat immers meestal om heel technische installaties of systemen en die vragen wel een extra woordje uitleg. Aarzel niet om tijdens of na ons gesprek al je vragen op ons af te vuren. Wij willen je maximaal informeren! Akkoord met de offerte? Wij nemen je project zo snel mogelijk op in onze planning. 

 • Uitvoering van de werken

Wij starten met de werkzaamheden op het afgesproken tijdstip. Wij doen er alles aan om mogelijke hinder voor onze klanten tot een minimum te beperken. We streven ernaar dat alles kwalitatief en volgens de afgesproken prijs wordt opgeleverd.

 • Onderhoud en herstellingen

Vergeet niet je ketel, warmtepomp, airco of ventilatie regelmatig te onderhouden. Wij onderhouden al onze installaties en voeren indien nodig herstellingen uit. Heb je graag dat wij dit opvolgen voor jou? Dat kan. Wij contacteren jou dan vrijblijvend op het moment dat je installatie een onderhoud vraagt.