Airco voor koeling tijdens een hete zomerdag

Bij airco denken we meteen aan een frisse, aangename binnentemperatuur op een snikhete zomerdag. Een airconditioner koelt de lucht in een bepaalde ruimte. Er bestaan airco’s met of zonder buitenunit. 

Is airco hetzelfde als een warmtepomp?

Een airco en warmtepomp worden vaak in één adem genoemd en terecht. Een airco is immers een lucht/lucht warmtepomp die haar energie uit de lucht haalt, zowel voor het verwarmen als koelen. Deze warmtepomp bestaat uit een buitenunit en verschillende binnenunits volgens de ruimtes die je wilt koelen of verwarmen.

Airco is dan ook ideaal voor het koelen/verwarmen van bijvoorbeeld een tuinkantoor, veranda, poolhouse, …

Ontdek meer informatie over de lucht/lucht warmtepomp op onze pagina over verwarmen met warmtepompen. 

 

 

Kiezen voor airco met of zonder buitenunit? 

Meestal kiest men voor een airco zonder buitenunit als er geen mogelijkheid of ruimte is om een buiten te plaatsen of omwille van esthetische redenen. 

Ostijn biedt zowel airco's met als zonder buitenunit aan, hoewel wij meestal een airco met buitenunit zullen adviseren.

Deze airco's zijn immers veel stiller en werken nagenoeg geluidloos. Een andere reden is de energie-efficiëntie. Een airco met buitenunit is steeds zuiniger dan een zonder. 

Kies voor duurzaam koelen en verwarmen met airco!

Als koeltechnisch gecertifieerd bedrijf en onze decennialange ervaring in verwarming zijn wij de ideale partner voor de installatie, onderhoud en/of herstelling van je airco of waterpomp.

Wil je weten of airco een goede keuze is voor jouw woning? 

VRAAG HET ONS!