Groene energie

Groene energie in gebouwen. We kunnen er vandaag niet meer omheen, maar wat houdt het precies in? 
Groene energie verwijst in de eerste plaats naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Deze zijn van natuurlijke oorsprong, gratis en onuitputtelijk. Concreet gaat dit over zonne-energie, warmte of koude halen uit de bodem of de lucht.
Groene energie verwijst ook naar het efficiënt omspringen met de geproduceerde energie. Slimme sturingen, batterijen of domotica zijn maar enkele mogelijkheden om energie efficiënt in te zetten.

Ondertussen ondervinden we allemaal dat de klimaatswijzigingen tot steeds warmere zomers en winters leiden. Daarnaast brengen fossiele brandstoffen, zoals gas en mazout, een steeds grotere energiefactuur met zich mee. Groene energie wordt door experts dan ook beschouwd als dé oplossing om onze impact op het klimaat en onze energiefactuur te beperken.

De overheid staat volledig achter deze filosofie en wil onze woningen en bedrijfsgebouwen zo snel als het kan, zo groen en zuinig mogelijk maken. Om dit doel te bekomen dienen onze gebouwen aan opgelegde energie-eisen te voldoen. Deze eisen verlangen meestal het gebruik van groene energietechnieken. En laat dit nu net de expertise van Ostijn zijn. Het gebruik van groene energie zit in ons DNA: onze bedrijfskleur is groen, net als onze slogan en onze visie. Er zijn heel wat inspanningen die je kan nemen en daarin begeleidt Ostijn je graag, want met groene warmte, groene koelte, groene stroom én groene mobiliteit verklein je je ecologische voetafdruk pas echt.
Zonnepanelen, een warmtepomp, thuisbatterijen, laadpalen,…. we got you! Daarom luidt onze slogan ook: als groen comfort telt.

Ontdek hieronder welke energietechnieken wij kunnen inzetten voor jouw woning of bedrijf.