Condensatieketel op stookolie

Net zoals een condensatieketel op aardgas heeft een ketel op stookolie ook een hoger rendement en een lager verbruik dan de oude niet-condenserende ketels. Omdat deze ketel werkt op stookolie, een fossiele brandstof, strookt deze niet met de huidige energievereisten. Toch is het een verwarmingsoplossing die in bepaalde gevallen nog steeds de enige optie is.

Toch nog kiezen voor een mazoutketel? 

In nieuwbouwwoningen of woningen die een ingrijpende energetische renovatie ondergaan, mag er geen condenserende stookolieketel meer geplaatst worden. Je oude mazoutketel in een bestaande woning vervangen door een nieuwe waar aardgas in de straat ligt, is sinds 1 januari 2022 ook niet meer toegelaten. Toch is het niet altijd mogelijk om een condensatieketel op stookolie te vervangen door een duurzame soort.

Wanneer bijvoorbeeld in een woning nog oude putconvectoren staan en je geen goed geïsoleerde woning hebt, dan blijft de verwarmingsoplossing een condenserende stookolie- of gasketel. Toch duurzamer verwarmen? Dan behoort de combinatie met een zonneboiler of warmtepomp in een hybride systeem tot de mogelijkheden.

Heb je nu een woning met radiatoren en een mazoutketel, dan kan je de switch naar een warmtepomp zeker overwegen. Het is niet omdat je verwarmt met radiatoren dat je geen warmtepomp kan plaatsen.

Heb je een ondergrondse mazouttank en wens je deze bovengronds te plaatsen? 
Wij plaatsen je tank bovengronds en staan ook in voor de nodige keuringsbewijzen. 

Ostijn komt altijd ter plaatse om de huidige situatie te bekijken om uiteindelijk de beste oplossing aan je voor te stellen. Daarbij houden we rekening met alle elementen die nodig zijn. Jouw comfort en een effciënt energieverbruik staan voorop. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? 

Contacteer ons vrijblijvend!

Heb je problemen met je mazoutketel of is het tijd voor een verplicht jaarlijks onderhoud?
Maak een afspraak!