Domotica voor een efficiënt energieverbruik

Domotica inschakelen om je energieverbruik onder controle te houden en toch van alle comfort te genieten? Het kan perfect! De verwarming afstemmen op het levensritme van je gezin, de lichten automatisch aan- of uitdoen vanaf een bepaald tijdstip, … Het zijn maar een paar voorbeelden van wat je allemaal kan met domotica. Door bepaalde handelingen in je woning te automatiseren kies je niet alleen voor comfort en gebruiksgemak, maar creëer je ook de ideale leefomgeving.

De voordelen van een domoticasysteem 

Domotica is de norm bij elke nieuwbouw. Een evidentie, want een domoticasysteem in je woning of gebouw heeft veel voordelen:

  • Flexibel: Wil je drie maanden na het installeren van een domoticasysteem dat een bepaalde schakelaar een ander lichtpunt aanstuurt? Dan is dat geen enkel probleem, want alle schakelaars zijn op elk moment herprogrammeerbaar. Domotica maakt je gebouw heel flexibel en klaar voor de toekomst. 
  • Te bedienen vanop afstand: Vertrokken op reis en je twijfelt of je de verwarming of de verlichting hebt uitgeschakeld? Via je smartphone, pc of tablet kijk je dit snel even na en schakel je alles uit. 
  • Hoger comfort en gebruiksgemak: Met één druk op de app laat je weten dat je thuis bent waardoor bijvoorbeeld de rolluiken naar boven gaan, de verwarming of koeling aanslaat en bepaalde lichten gaan branden. Met minder handelingen, kan je meer processen activeren in je woning of gebouw. Bepaalde automatische handelingen kan men ook koppelen aan tijdsklokken, zonsop- of ondergang, enz.
  • Veiligheid: Domotica is compatibel met verschillende beveiligingssystemen zoals bewegingssensoren, camera’s en toegangsbeveiliging. 
  • Energie-efficiëntie: Domotica kan ook fungeren als energiemanager.

Een domoticasysteem voor optimaal huiselijk comfort 

Ostijn configureert een domotica-systeem dat helemaal is afgestemd op jouw wensen. Heb je al een domoticasysteem, maar wil je enkele energiegerelateerde activiteiten toevoegen aan je bestaand systeem? Dat kan natuurlijk ook. We zorgen ervoor dat alle technieken perfect met mekaar communiceren. De bediening kan gebeuren met een smartphone, tablet of een interactief scherm dat zich op een strategische plaats in je woning bevindt.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijfsgebouw!

Hoe kies je een domoticasysteem?

Welk domoticasysteem je kiest hangt volledig af van welke toepassingen je in je woning of bedrijf wilt automatiseren en dat kan heel ver gaan. Verwarming of koeling en verlichting zijn de meest gebruikte toepassingen, maar zo kan bijvoorbeeld een alarm of het openen van ramen, deuren en poorten ook perfect deel uitmaken van een domoticasysteem.
Wij adviseren je graag over welk systeem het best zou passen in jouw persoonlijke omgeving. Als erkend installateur integreren wij een domoticasysteem in jouw woning of bedrijf dat je heel wat extra comfort en voordelen biedt.

Alle technieken in je gebouw integreren in één systeem? 

Contacteer ons!