Streef naar een goede waterkwaliteit

Je leidingwater, regenwater of putwater zuiveren en filteren heeft een grote impact op je levenscomfort. Door je water optimaal te behandelen, creëer je niet alleen een betere hygiëne voor jou en je gezin, maar vermijd je ook veel ongemakken en frustraties door kalkafzetting tijdens het poetsen. Ook je leidingen en toestellen, zoals koffiemachines, boilers, wasmachines, verwarmingstoestellen, ... genieten zonder roest- en kalkafzetting in je leidingen een langere levensduur. 

Waarom je water behandelen? 

1. Kalkpreventie

Er bestaan verschillende toestellen om je leidingwater te behandelen tegen kalk. Het bekendste is een waterontharder of waterverzachter. Naast het filteren van het leidingwater, krijg je letterlijk ook zacht water en ervaar je een groter comfort. Ook je sanitaire installaties, leidingen en andere toestellen zijn beter beschermd. Waterverzachters leveren op termijn een aanzienlijke besparing op en betalen zich in een mum van tijd terug. 

Beschik je bijvoorbeeld niet over een stopcontact of afvoer om een waterverzachter te plaatsen, dan bestaan er verschillende alternatieve kalkbehandelingstoestellen. Ostijn helpt je graag bij het uitzoeken van een waterontharder die het best aansluit bij jouw woning of gebouw. 

Wens je een waterontharder?

2. Roestpreventie

Roodbruin stromend water uit je kranen ziet er niet echt aantrekkelijk uit en kan ook hinderlijk zijn. Het kan bijvoorbeeld plekken geven op je wasgoed die je er niet of moeilijk uitkrijgt. Corrosie-afzetting kan ook lekkende leidingen tot gevolg hebben. Vermijd daarom roestafzetting op je leidingen met een geschikt toestel. 

Last van roest water? We helpen je graag verder.

 

3. Regenwaterfiltering

Regenwater is van nature zuiver en bevat weinig stoffen die tot afzetting kunnen leiden. Eens het water de bodem of een oppervlak bereikt, neemt het water wel allerlei stoffen op. Welke en de hoeveelheid stoffen is afhankelijk van onder andere de dakbedekking, de randomgeving en de mate van vervuiling van de regenput en dakgoten. Proper regenwater zonder bacteriën is daarom vanuit hygiënisch oogpunt heel belangrijk als je het bijvoorbeeld gebruikt voor de wasmachine of de toiletten.  

Er bestaan verschillende soorten regenwaterfilters. Dit kan gaan van een simpele groffilter tot bijvoorbeeld een triplexfilter met actief kool en UV-lamp.

Vraag ons advies!