Thuisbatterijen: maximaliseer je eigen stroomvoorziening

Heb je zonnepanelen? Dan kan je een thuisbatterij installeren om je opgewekte zonne-energie op te slaan en deze op een ander tijdstip te gebruiken. 

Waarom is een thuisbatterij interessant? 

Een gemiddeld gezin zonder thuisbatterij verbruikt slechts 25 à 30% van de zelf geproduceerde zonnestroom. De rest wordt geïnjecteerd op het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij kan je - afhankelijk van het type en de grootte van je batterij – je energie-autonomie verhogen tot gemiddeld 70%. Hoe meer zonnestroom je zelf gaat verbruiken, hoe beter. Het is ook de ideale manier om je zonnepanelen optimaal te laten renderen.

Een thuisbatterij laat je ook toe om overdag ‘goedkope’ zonne-energie op te slaan die je dan kan gebruiken op de zogezegde piekmomenten wanneer elektriciteit doorgaans het duurst is. Met een zogenaamde ‘slimme meter’ kan je vervolgens grote verbruikers in je huishouden opvangen met een thuisbatterij.

Bekijk onze realisaties!

 

De expertise van Ostijn

Overweeg je om een thuisbatterij te installeren, maar wil je weten of dit een goede keuze is voor jouw situatie en wat de installatie precies inhoudt?

Ostijn bekijkt graag samen met jou welk type batterij het interessantst is voor jouw specifieke context.
Daarbij houden we rekening met je verbruik om de juiste capaciteit en het vermogen van de thuisbatterij te bepalen. We maken graag een kosten/batenoverzicht voor je op.
Daarnaast staat Ostijn in voor de plaatsing en de correcte aanmelding bij Fluvius. Wil je verschillende energieprocessen automatiseren? Vraag ons dan naar een energiemanagementsysteem.

Een thuisbatterij installeren? Contacteer ons!