Natuurlijke luchtaanvoer met een ventilatiesysteem C

Bij een ventilatiesysteem C wordt de lucht op een natuurlijke manier via raamverluchtingsroosters aangevoerd. De vervuilde, vochtige lucht wordt vervolgens mechanisch afgevoerd met een ventilator. Als deze mechanische afvoer vraaggestuurd gebeurt, spreken we van een systeem C+. Sensoren meten de luchtkwaliteit in de verschillende ruimtes en verhogen waar nodig het debiet. Merken waarmee we samenwerken zijn Renson en Duco. 

 

De voor- en nadelen van een ventilatiesysteem C(+) 

Voordelen: 

  • Een C ventilatie is vooral interessant bij renovaties omdat er geen intensieve werken moeten gebeuren om het systeem te installeren.
    Er moeten enkel afvoerkanalen gemonteerd worden.
  • Snellere installatie tegenover een systeem D.
  • De installatiekost is lager tegenover een systeem D. 
  • Je hoeft niet te vrezen voor vochtproblemen in je gebouw. 

Nadelen:

  • Buitengeluiden zijn makkelijker hoorbaar via de raamroosters.
    Vooral als je langs een drukke baan woont, is dit minder ideaal.
  • De temperatuur van de binnenkomende verse lucht kan je niet regelen. Koude buitenlucht wordt niet eerst verwarmd en warme buitenlucht wordt niet eerst afgekoeld. Hierdoor zal je iets meer verbruiken in vergelijking met een ventilatiesysteem D dat aan warmteterugwinning doet.

 

Wist je dat een goed ventilatiesysteem je kan beschermen tegen virussen (o.a. Covid 19), bacteri├źn en allergie├źn? Goede binnenlucht draagt bij tot onze gezondheid.

CONTACTEER ONS!