Een warmtepomp verwarmt en koelt je gebouw duurzaam

Een warmtepomp is momenteel een van de meest duurzame manieren om je woning of kantoor te verwarmen en te koelen. Het grootste deel van je energie haal je immers uit de lucht of bodem. Het kleinste deel komt uit gas of elektriciteit. Zo maak je minder gebruik van fossiele brandstoffen met een positieve impact op je energiefactuur en CO2 uitstoot tot gevolg.

Waarom een warmtepomp ook voor jouw gebouw interessant is

Warmtepompen zitten in de lift en dat heeft zijn redenen. Een warmtepomp kan niet enkel verwarmen, maar ook koelen. Bovendoen doet ze dit heel energiezuinig. Doordat een warmtepomp warmte uit de lucht en bodem gebruikt, is ze goed voor het milieu. Een warmtepomp installeren is dan ook een goede manier om je energieverbruik, het E-peil of de EPC-score van je gebouw drastisch te verlagen.

Met een warmtepomp kan je ook heel effic├źnt op een lage temperatuur verwarmen. Daarom is een warmtepomp heel goed te combineren met vloerverwarming, ventilo-convectoren of lage temperatuur-radiatoren. Het verbruik ligt in deze gevallen dan ook tot vijfmaal lager dan met traditionele verwarmingssystemen.

Slimme combinaties met je warmtepomp

Een warmtepomp is meestal elektrisch aangedreven. Om die reden kan je een warmtepomp - net als je elektrische wagen - perfect aansturen (smartgrid-ready) in functie van jouw geproduceerde zonne-energie, variabele elektriciteitstarieven of het capaciteitstarief. Een combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen, een thuisbatterij of een slimme sturing is een goed doordachte keuze.

Bekijk onze realisaties!

Een warmtepomp heeft een lager energieverbuik en beperkte onderhoudskosten waardoor je je investering snel terug verdient. Elk huis of gebouw is anders. Daarom bekijken we graag samen met jou welke soort warmtepomp het best past bij je woning en je wensen. 

 

Is een warmtepomp geschikt voor jouw gebouw? 
Contacteer ons!